Aromantisk og venn med en muslimsk kvinne

Spørsmål:

For noen måneder siden har jeg blitt gode venner med en kvinne som er Muslim. Jeg selv er en mann, men ble født med en genetisk sykdom så jeg har ikke utviklet kjønnsorganer. I tillegg så er jeg også aseksuell og aromantisk; det vil si at jeg føler ikke seksuell eller romantisk tiltrekning i det hele tatt. Vennskapet er rent platonisk.

På grunn av at jeg er ufølsom til testosteron ser jeg helle ikke ut som en mann og blir ofte ikke oppfattet som en. Vi tilbringer veldig mye tid sammen og vi begge to lurte på hva Islam mener om kvinnens vennskap med en mann som er aseksuell og som er en genetisk blanding av kjønn/seksuelt underutviklet. Det er dessverre ikke lett å finne noe informasjon om dette.

 


Svar:

 

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

​I islam finnes det regler for samkvem mellom kvinner og menn. ​Det viktigste er at en mann og en kvinne ikke kan være alene på et sted uten gyldig grunn.

​​Dette gjelder også om den ene er en tvekjønnet person (hermafroditt).​

Ibn Nujaim skriver i sitt mesterverk: ولا يخلو به رجل ولا امرأة ولا يخلو برجل ولا امرأة
Verken ​noen​ ​mann eller ​noen ​kvinne skal ​​være sammen med en hermafroditt alene, og vedkommende skal heller ikke være sammen med noen mann eller kvinne. (​A​l-Ashbah wan-Nazair, ​​s. 277. Dar al-Kutub al-Ilmiyyah, Beirut)​

Det samme bekreftes i kuwaitiske fiqh leksikonet:
صرح جمهور الفقهاء بأن الخنثى لا يخلو به غير محرم من رجل ولا امرأة
​Et flertall av de rettslærde har klargjort at ikke-mehram mann eller kvinne ikke kan være sammen med hermafroditt alene. (Al-Mawso'ah al-Fiqhiyyah al-Kuwaitiyyah, bind 20, side 26)

Men dette betyr ikke at disse ikke kan ha vennskap eller omgås i forbindelse med ulike mellommenneskelige anliggender.
O​m platonisk vennskap ​generelt ​kan du lese her:

Og Allah vet best.

Wassalam

Najeeb ur Rehman Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3