Platonisk vennskap

Jeg holder på å konvertere til islam og har et spørsmål angående min mannlige venn. Jeg er forlovet og min partner vet om ham og har snakket med ham (Vi bor i Australia og vennen min bor i Sverige). Jeg har aldri møtt ham, men min forlovede og jeg har planer om å besøke ham i fremtiden. Vennen min og jeg betrakter hverandre som søsken. Vi har hjulpet hverandre gjennom vanskelige tider og hjelper hverandre fortsatt (vi har lik barndom/oppvekst). Han har møtt en kvinne, som han er forelsket i og jeg er forelsket i min forlovede og vil gifte meg i løpet av noen få måneder. Forholdet mellom vennen min og meg er helt platonisk og vil alltid være det. Hvis jeg noen gang skulle møte ham, har jeg alltid i mine tanker at min forlovede skal være tilstede. Er dette haram?


 

Svar:

Wa Alaykum Assalam wa Rahmatullah wa Barakatuhu,

I Allahs Navn, den mest Barmhjertige, den Nåderike!

 

Gratulasjoner til deg for å komme til islam, måtte Allah velsigne deg i dette livet og det neste… ameen!

Slik Ustadha Zaynab Ansari har sitert tidligere:

”Det kommer an på hva du mener med ”vennskap”. Hvis du mener ”venn” i vestlig mening, hvor man henger ut sammen, tilbringer tid sammen, drar til forskjellige steder. Da er dette ikke tillatt. Islam tillater ikke uinnskrenket vennskap med det motsatte kjønnet. Dette fordi hver gang menn og kvinner er sammen, er det alltid en mulighet for, bevisst eller ubevisst, å bli fristet til å gjøre noe upassende.

 

Når det er sagt, er islam også en praktisk religion. Når det er et legitimt behov for menn og kvinner å jobbe sammen, får de gjøre det, gitt at alle tar godt vare på normer og verdier (adab). Koranen beskriver forholdet mellom menn og kvinner slik: De troende, menn og kvinner, har venners ansvar for hverandre. De forordner det rette og forbyr det urette. De forretter bønnen og betaler det rituelle bidrag. De adlyder Allah og Hans sendebud. Disse vil Allah vise nåde! Sannelig, Allah er Mektig, Vis. (Al-Tauba, 9:71)

 

I dette verset, omtaler Koranen de troende som venner. Men dette er i spirituell sammenheng, og er ulik det vestlige vennskapskonseptet.”

 

Når dette er sagt, uansett om du nå føler at vennskapet ditt er platonisk og du kun vil møte han ved din ektemanns tilstedeværelse, bør man være klar over at på sikt kan dette ha dårlig virkning på både hans og ditt ekteskap.

 

Har du flere spørsmål, føl deg fri til å spørre!

 

Wassalam

Oversatt av Javaria T. kilde: sunnipath.com

 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3