Hvem var Yazid?

Spørsmål:

Jeg lurer på hvem egentlig yazid var. Folk sier til meg at yazid drepte barnebarnet til muhammed som heter hussain. De sier også at yazid var venn med omar og abu bakr. Jeg lurer på om det de sier er sant.


Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

Yazid var sønnen til Hazrat Amir Muawiya (måtte Allah være fornøyd med ham), den første kalifen i Omayyad-dynastiet. Yazid var en syndig person - han drakk alkohol og neglisjerte bønnen (Jalal al-Din Suyuti: Tarikh al-Khulafa: side 381, Zia-ul-Quran Publications Lahore 2006).

Da han arvet kalifatet etter sin far oppstod det en uenighet blant muslimer om Yazid skulle aksepteres eller ikke. Profetens (fred være med ham) barnebarn Hazrat Imam Husain (måtte Allah være fornøyd med ham) ble invitert av sine tilhengere i Kufa i Irak om komme dit for så å lede et opprør mot Yazid. Imam Husain (måtte Allah være fornøyd med ham) dro mot Kufa i et følge bestående av familie, samt trofaste støttespillere.

De ble omringet av Yazids hær ved Karbala i Irak og i en periode på ti dager måtte de gjennomgå store lidelser. Etter dette, den 10. i måneden muharram år 61/680, stod det endelige slaget da Imam Husain (måtte Allah være fornøyd med ham) og hans følget ble myrdet.

Og Allah vet best.

Wassalam
Najeeb ur Rehman Naz

 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3