Samme regel for samleie som for menstruasjon ift ghusl?

Spørsmål:

Hei,
Jeg har et spm anngående samleie innenfor islam. Jeg lurer på om jeg som en jente må gjøre meg ren(pak/tahir) på samme måte etter samleie, som etter mensen? eller er det noe forskjell, elr noe annet jeg også må gjøre i tillegg?

En annen ting jeg lurte på var, om jeg trengte å bli ren (pak/tahir) etter intim aktivitet i underlivet, men uten at samleie finner sted? [Det kursive er en tilpasset omformulering av opprinnelig tekst]


bism
Svar:
Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

Ghusl er obligatorisk dersom et eller flere av følgende forhold foreligger:
  1. Sædutløsning som kun skjer ved shahwah (seksuell lyst), og ikke av andre grunner. Dette gjelder både i form av en "våt drøm" eller i våken tilstand. Det skilles her ikke mellom menn og kvinner. Shaykh Hassan ibn 'Ammar Shurunbulali skriver at profeten (fred være med ham) ble spurt om en kvinne som fikk ihtilam var nødt til å dusje eller ikke. Han (fred være med ham) svarte: "Ja, når hun ser vannet" (Hashiah al-Tahtawi ala Maraqi al-Falah, s. 97). Ihtilam er sædutløsning pga en drøm. I kvinnenes tilfelle betyr det her å oppnå orgasme.
  2. Etter samleie, selv om dette skjer uten sædutløsning eller orgasme.
  3. Etter menstruasjon og barseltiden (nifas).
Derfor er det nødvendig for deg å dusje etter samleie på samme måte som etter menstruasjon.

Svaret på andre delen av spørsmålet ditt står i punkt 1., så hvis denne eller andre lignende intime handlinger fører til orgasme eller utløsning, er det obligatorisk å dusje, ikke ellers.
Og Allah vet best.
Najeeb-ur-Rehman Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3