Birgivi`s Manual Interpreted oversatt av Hedaya Hartford og Sheikh Ashraf MueebDette er det mest autentiske verket på menstruasjon og andre blødninger kvinner får i hanafi skolen. Forfatteren av boken var den kjente Imam Muhamad al-Birgivi, født 981 Hijri (1573 e.Kr.). Boken har fått stor utspredning i den islamske verden siden da.

Den har også blitt gjennomgått av blant annen Ibn Abidin, en sentral lærd og en meget stor autoritet i den senere Hanafi skolen.

Hedaya Hartford og Ashraf Muneeb har studert boken med ulike lærde i Syria og Tyrkia, blant annet Sheikh Muhammad Amin Siraj som hadde sin ijaza (diplom på beherskelse og til å undervise i) som går tilbake til al-Birgivi selv.

Sheikh Siraj ga ijaza videre til Hedaya Hartford og Ashraf Muneeb som nå har oversatt boken til engelsk.

Boken er pedagogisk bygd opp og innholder mange eksempler. Rituell renselse er en forhåndsbetingelse for nesten all tilbedelse som er obligatorisk i islam. Kunnskap innen rituell renselse er derfor meget viktig for enhver familie.

For kvinner er bekjentskap med regler for menstruasjon obligatorisk. Menn har også et viss ansvar å hjelpe sine ektefeller til å tilegne seg denne kunnskapen. Boken anbefales på det sterkeste for alle.

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3