Menstruasjon eller istihadah?

Spørsmål:

salam ( Ramadan kareem )
jeg er en jente på 15 år. jeg har vært litt syk i det siste pga. menstruasjonen min har vart i over 15 dager, pga blod mangel osv. jeg har ikke bedd denne perioden eller fastet . er det haram eller skal jeg ikke be og faste nå siden jeg har blødninger.? jeg pleier ikke å være sånn, det er føste gangen . er veldig redd for at jeg har fått synd for å ikke ha bedd denne perioden eller fastet .


Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

 

Menstruasjonsperioden varer minst i tre dager og maksimalt i ti dager.Utover dette er ikke å anse som rettsgyldig menstruasjon. Altså er kun de første ti dagene å anse som menstruasjon, og fra og med 11. dag må du begynne å faste og be.

Hvis du derimot fra tidligere sykluser vet hvor mange dager den har pleid å vare, så er disse å regne som menstruasjon, og de resterende som istihadah. For eksempel, har du en rutine av å ha menstruasjon i seks dager, mens du har den nå i over ti dager, blir de første seks dagene ansett som menstruasjon og resten istihadah. Hvilket betyr at du må begynne å faste og be fra og med den syvende dagen i dette tilfelle.

"Om blødningen overstiger ti dager og kvinnen har en kjent rutine som er mindre enn ti dager, må hun basere seg på sin rutine. Utover dette er å regne som istihadah" (al-Hidayah: 1/34)

 

 

Og Allah vet best.

Wassalam
Najeeb ur Rehman Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3