Istihadah og wudu

Spørsmål:

Salam. Har et spørsmål om menstrasjon. En dame får mensen og etter ca 5 dager tar det slutt,men etter 14 dager så begynner det igjen,dvs 2 ganger i en måned,det jeg lurer på det er at telles den første periode med mens som varte 5 dager som mensen,s periode eller ikke???.Hva skal vi kalle den andre blødninger som begynte etter 14 dager?? er den også menstrasjons periode eller ikke??Hva er hukm i sheria om kan hun ikke be eller ha samleie når det begynner blødninger etter 14 dager og varer like lenge som menstrasjons periode.Håper dere forstår hva jeg mener.


Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

Om kvinnen får menstruasjon i fem dager etterfulgt av mindre blødning etter 14 dager, betraktes kun de første fem dagene som menstruasjon. Begge blødningene vil ikke bli betraktet som menstruasjon fordi det må være et mellomrom på minst 15 dager mellom to menstruasjoner (Bahar 1/111). Hadde den andre blødningen for eksempel kommet én dag senere, dvs etter 15 dager, hadde også dette blitt betraktet som menstruasjon.

Blødningen hun får etter 14 dager etter menstruasjon, heter istihadah. Istihadah er blødning som blir forårsaket av andre grunner enn menstruasjon. Under istihadah er ikke kvinnen i noen tilstand av urenhet, og må derfor utføre bønnen. Det er også tillatt å ha samleie under istihadah. Hun må gjøre ny wudu for enhver bønn hun skal utføre. (Mer om dette kan du lese i siste avsnittet av følgende svar: Må jeg gjøre wudu på nytt.

Og Allah vet best.

Wassalam
Najeeb ur Rehman Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3