Mammografi

Spørsmål:

Salam,  jeg lurer på om jeg kan få et detaljert svar angående en problemstilling. Hvis en er veldig syk, og må ta røgntgen for å sjekke lungene, da må en kle av seg. Og det er ikke alltid at helsepersonell er av samme kjønn..speseilt for kvinner. Det blir veldig ubehagelig, flaut, og ikke minst får man dårlig samvittighet for å ha kledd av seg foran en mann :( Hva sier islam om denne problematikken? Ofte er det veldig vanskelig å "bestille" en kvinnelig helsepersonell hvis man skal ta røntgen eller mammografi undersøkelse fordi man vet ikke hvem har vakt på det tidspunktet. Jeg vet at hvis det er en livsfarlig situasjon da er islam fleksibel på sånt, men jeg ønsker uansett et svar på dette. Håper på et raskt svar. Måtte Allah swt belønne dere for dette.


Svar:

 

Assalau alaikum,

Takk for din henvendelse.

Det er et faktum at kvinner fra forskjellige religiøse og kulturelle bakgrunn foretrekker kvinnelig helsepersonell i forbindelse med slike undersøkelser. Det er fortsatt slik at oppføring av garderober i skoler og treningssentre i Norge er kjønnsdelt, nettopp fordi det er unaturlig, belastende og ikke minst nedverdigende for kvinner å eksponere seg på denne måten for fremmede menn.

Det er viktig å skape forståelse for dette hos de som yter slike helsetjenester. I utgangspunktet er ikke dette bare relatert til Islam, men gjelder også for de som er mer konservative eller føler seg ukomfortable.

Kvinner er pliktige til å oppsøke andre kvinnelige helsepersonell, og bør prøve å få til en løsning med helsesentrene og legekontorene. Kun etter dette, når man ikke har andre løsninger, vil det være tillatt dersom den medisinske behandlingen er nødvendig. 

Og Allah vet best. 

Noman Ahmed
Godkjent av: Imam Najeeb ur Rehman Naz 

 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3