Droppe Mina og dra til Arafat tidlig

Spørsmål:

 

 

1. Hva om en pilgrim som ikke har mulighet til over natten i Mina,   på grunn av ingen telt. Er det noen begrensning at alle må bli der opp til salat-e-Fajer før tar turen til Arafat og hvis en person ikke gjort dette så Hajj ikke vil være komplett?

2. Hva om transport fra Mina til Arafat. Hvis bussen tid til Arafat er etter Maghrib Salaat, eller sent i kveld og om natta på 8 Dhul Hajj (før Salaate Fajer)?

 


Svar:

 

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

1)Overnatting i Mina er sunnah. Om man av en eller annen grunn ikke får overnattet der, vil det ikke ha noen konsekvens for gyldigheten av hajj. Men det er en handling som er imot sunnah.

2)Det er obligatorisk å oppholde seg på Arafat-sletta (wuquf Arafat) for en stund mellom det tidspunktet når solen begynner å forlate senit (sitt høyeste punkt på himmelen) den 9. dhul-hajj og før fajr-tiden på den 10. dul-hajj inntreffer. 

Å reise fra Mina til Arafat etter soloppgang den 9. dhul-Hajj er også sunnah. Drar man til Arafat om kvelden dagen før vil ikke dette ugyldiggjøre hajj. Likevel er også dette en handling som ikke blir utført i samsvar med sunnah. Det er viktig at man prøver etter beste evne å utføre hajj i samsvar med sunnah, og at man prøver å unngå å gå glipp av sunnah. Gjør man likevel dette vil ens hajj fortsatt bli ansett som gyldig.

Og Allah vet best.

Wassalam
Najeeb ur Rehman Naz

 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3