Sykdom og faste

Spørsmål:

Asalamoaleikum. Spørsmål: Jeg har diagnose Fibromyalgi og må ta smertestillende og andre faste medisiner i løpet av dagen. Jeg er en alenemor til ma sha Allah to gutter på 5og 7 år og dagene blir veldig tøffe uten smertestillende Pga kroniske muskel og ledd smerter og konstant hodepine og utmattelse.I tillegg til det har jeg angst og depresjon. Kan jeg feks. gi mat til de fattige eller utsette fastende mine. Jeg vil så gjerne faste som jeg har pleid og gjøre før,men det tar knekken på meg. Jeg vil være et bra forbilde for mine barn og gjøre det riktige i følge islam.Håper på et raskt svar fra dere. Takk på forhånd.


Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

Om du ikke klarer deg uten medisiner i løpet av dagen og det er sannsynlig at tilstanden vil forverre seg ved å faste (enten ved erfaring eller ved at en kvalifisert lege sier så), kan du utsette fasten og ta den igjen senere når du blir bedre.

Det står i Koranen: "Dere som tror, det er foreskrevet dere å faste, slik det var foreskrevet dem som levde før dere, så dere må bli gudfryktige, noen bestemte dager. Hvis noen er syke eller på reise, så et antall andre dager. (...) Dog, at dere faster, er det beste for dere, om dere bare visste." (2:183-84)

Hvis sykdommen er kronisk gis det fidya, dvs et pengebeløp som tilsvarer sadaqah al-fitr (eller fitrana), for hver mistede faste.

Og Allah vet best.

Wassalam
Najeeb ur Rehman Naz

Beslektede svar: 
Medisin for blodtrykk under fasten 
Frykt for sykdom pga fasten 

 

 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3