Glemte å ytre intensjonen for faste

Spørsmål:

 

Assalamu Aleykum! Jeg lurte på en ting, skal prøve så godt jeg kan å forkrale meg..  det vi sier før vi skal faste(bønnen)  har jeg glemt å si i går men faster uansett siden jeg har tenkt å faste hele måneden.. Tels det ikke hvis jeg har glemt å si den bønnen eller hva det heter:/ 'før min fasting?

 


Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

"Det er viktig at man har en klar intensjon, niyyah, før man starter bønn, faste osv. Intensjonen er en målrettet, entydig bestemmelse du har i ditt hjertet om den handlingen du er i ferd med å utføre. Når du for eksempel står opp for å spise daggry måltiden (sehri) er du bevisst på at du ønsker å faste. Dermed er det tilstrekkelig å spise sehri uten å ytre denne arabiske setningen som beskriver niyyah. Å ytre denne setningen er altså ingen krav, men det er anbefalt (mustahabb).

Konklusjonen er at din faste, uten ytring om niyyah på arabisk, var helt gyldig ettersom du allerede hadde intensjonen på plass i ditt hjerte.

Husk at niyyah er grunnlaget for alt annet du gjør også. Dagligdagse ting som f.eks. det å kle seg pent, gå på jobb, skole osv kan man få belønning for hvis intensjonen er for Allah SWA. Måtte Allah akseptere våre faster og velsigne oss med Sin nåde, tilgivelse og behag i denne hellige måneden, amin."

 

Og Allah vet best.

Wassalam

Najeeb ur Rehman Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3