Skilsmisse ved å si: "Du er ikke i min nikah"

Spørsmål:
Assalam-o-alaikum,
Jeg har vårt gift 6 måneder. Jeg og mannen min har kranglet ved flere anledninger hvor han blant annet har sagt: "Jao tum mere nikaah me nahi", og ved en annen anledning sagt; "Jail me ho to azaad ho jao" og ved en anledning skrevet sms hvor han skriver "jeg gir deg din pappa papirene imorgen, skriv under på dem". Etter hver hendelse som jeg nevner ovenfor hvor han sier disse ordene, ber han om tilgivelse og angrer. Spørsmålet mitt er om dette er taalaq? Er jeg skilt med den mannen?

Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

Formuleringene brukt i første to tilfeller er kinayah. Det vil si det er ingen talaq (skilssmisse) med mindre han hadde intensjon om å gi deg den. Om han sier at han mente å gi talaq ved å si: "gå, du er ikke i min nikah", ble talaq effektuert med en gang han sa det. Talaq gitt på denne måten er en bain talaq, det vil si nikah mellom dere ble annullert og om dere ønsker å våre sammen igjen må dere foreta nikah på nytt. 

Om han mener han ikke hadde intensjon om talaq første gangen men kun andre gangen, medfører det samme resultat som nevnt over. Men om han ytret setningen uten intensjon om talaq begge gangene, er det ingen talaq.

Det han sa den tredje gangen har imidlertid ingen effekt uavhengig av konsekvensene til de to første setningene.


Og Allah vet best.

Najeeb Naz

 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3