Ekteskap og islamsk lære angående det å bo med svigerfamilie

Spørsmål:

Jeg har fått et frieri fra en fortreffelig praktiserende kunnskapsrik muslimsk bror, Alhamdolillah. Den eneste hindringen i å foreta et valg er at han og hans familie (inkludert hans yngre bror) ønsker å bo sammen i et hus, med hensikt der alle bor på samme etasje, deler baderom osv. Dette kommer til å bli en vanskelig situasjon for meg med tanke på privatliv og parda. Jeg må være kledd i hijab og anstendig antrekk imens jeg gjør husarbeid. Denne broren besluttet tidligere at de forstod situasjonen og at de planlegger å flytte inn til et annet hus der dette ikke vil være et problem (kanskje utarbeide separate porsjoner). Likevel, har denne broren og hans familie endret plan og bestemt å bo slik de gjør nå (der alle bor sammen og jeg vil bare ha et soverom) og vil bo på samme måte uansett hvor de flytter. Jeg vil like å vite hva den islamske lære sier om dette. Broren er veldig snill og religiøs mashallah, men det å bo sammen med familien er det eneste som hindrer meg fra å ta en beslutning.


Svar:

 

I Allahs Navn, den mest Barmhjertige, den Nåderike.

Kjære søster,

Jeg ber om unnskyldning for at jeg svarer etter lang tid.

Valg av ektefelle er en av de viktigste valgene du noensinne vil foreta. Det fremste er å se etter noen praktiserende og med god karakter. Likevel, dette er ikke den eneste faktoren. Kvinner bør også se etter menn med stabile og lovlig inntekt, og deres evne til å forsørge dem tilstrekkelig.

Vær så snill å se Ustadha Hedaya Hartford''s Islamic Marriage at almuhajabat.com for flere detaljer når det gjelder valg av ektefelle.

I det minste, bør en mann forsyne sin kone med hennes egen separat leilighet, selv om det er innenfor grensene til familiens hjem. Konen burde ha hennes egen stue, soverom, baderom og kjøkken.

Vær så snill og tenk deg nøye om før du setter deg selv i en situasjon der du ikke har noe privatliv. Du fortjener ditt eget sted. Dette er ikke noe luksus, men en religiøs forpliktelse ovenfor din ektemann.

Og Allah vet best.

Oversatt av Khudija Mahmood, kilde: sunnipath.com

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3