Kompliserte relasjoner

Spørsmål:

eg lurer på hva en skal gjøre dersom man står i mellom en ektemann som er psykisk deprimert og er ganske langt nede, og trenger tid til å komme seg på beina igjen men han kutter nærmest ut kontakt med sin kone ( de har inngått nikhah med jentas families samtykke, men gutten gjorde dette uten familien sin) nå står kona alene og selv er psykisk belastet fordi hennes ektefelle er syk og ikke har noe kontakt med han. hun kan heller ikke dra hjem til han da moren og søstrene til gutten ikke aksepterer henne. Jentas Walih, hennes far har ikke fått kontakt med svigersønnen og bestemmer å dukke opp på jobben hans. som far er han bekymrer og greier å true svigersønnen som senere føler seg truet og vil neste gang tilkalle politiet. i alt hva bør kona gjøre? hvilke side uten å synde mot sin far(walih) og sin ektemann (mehram)??


 

Svar:

Wa 'alaykom assalam wa rahmat Allah,

Takk for din henvendelse.

Saker som denne er kompliserte. Det er ikke mulig å gi et konkret skriftelig svar uten å ha innsikt i alle detaljer. Derfor vil det være hensiktsmessig å oppsøke en imam for råd og veiledning. Under følger imidlertid noen generelle prinsipper og tanker basert på spørsmålet.

Det som ser ut til å være av betydning i denne saken er mannens psykiske helse. Om det er slik at han på grunn av sin pyskiske tilstand har kuttet all kontakt med sin kone, er dette svært uheldig. Du som kone har rett til å vurdere om du fortsatt ønsker å være gift med ham. Hvis du velger å fortsette i ekteskapet har du rett på hans kjærlighet, omsorg og forsørgelse. Vi anbefaler at psykiater konsulteres for hans helse.

Det at hans mor og søstere ikke aksepterer deg har ingen betydning. Du har visse rettigheter som hans kone.

Du har rett til å velge det du synes er best for deg og din framtid uten at du synder mot noen. Vi anbefaler at psykiater konsulteres for hans helse.

Måtte Allah forene dere på en best mulig og lykkelig måte, amin.

Wasalam
Najeeb-ur-Rehman Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3