Mysepulver

Spørsmål:

salam jeg følger lovskolen hanafi jeg har hørt at det er tillat for oss å spise ting som inneholder mysepulver barna mine drikker morsmælkerstattning som innholder det håper på rask svar


Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

Mysepulver er et biprodukt av osteproduksjon.

"Myse og ostemasse skilles ofte fra hverandre ved å tilføre løype til melk men dette kan også gjøres f.eks. ved å tilføre melka kefir eller annet, etter koking. Når målet er hvitostproduksjon anses mysen ofte som et «avfallsprodukt» eller «biprodukt»." ​(​Wikipedia​)​

Dette betyr at hvorvidt mysepulveret er tillatt eller ikke vil være avhengig av løypens opprinnelse. Om løypen har vegetabilsk opprinnelse eller er utvunnet fra et halal-slaktet dyr vil mysepulver være tillatt å konsumere hos alle lovskolene. I tillegg anser hanafi-lovskolen også løype utvunnet fra en kalv​, ​ku​, ​geit osv som halal - uavhengig av om den er slaktet ​på riktig vis​ eller ikke. Er løypen utvunnet fra gris er den uansett haram.

Det er derfor viktig å undersøke mysepulverets/løypens opprinnelse før man tar i bruk produkter som inneholder det.

Og Allah vet best.
Wassalam

Najeeb ur Rehman Naz 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3