Kyllinger i Sverige halal?

Spørsmål:

 

Salam
Hvordan er det å kjøpe kyllinger fra sverige fra muslimsk butikk?De sier at den er halal og på selve pakken står også halal.Noen kyllinger er fra dansk firma og noen tror jeg er fra tyrkia eller andre land.Er de kyllinger halal?? finnes det noe kyllinger som er halal som man kan kjøpe i Norge????


 HalalKylling448x336

Svar:

Wa 'alaykom assalam wa rahmat Allah,

Takk for ditt spørsmål.

Vi vil anbefale å følge retningslinjene til Islamsk Råd Norge som WIM er en medlem av. Halalsertifisering har de siste årene vært en hjertesak for IRN, og de har jobbet utrettelig for å få på plass en sertifiseringsprosess som holder høy profesjonalitet. Gå til www.irn.no for nærmere info.

Hva angår halalprodukter i Sverige eller andre steder, så er et halal-stempel alene ikke noen garanti for at produktet er halal. Det finnes mange eksempler på kjøtt som har vært omsatt som halal selv i Norge, som senere har vist seg å være svært tvilsom. Så det gjelder å være varsom i et marked hvor definisjoner om halal varierer fra en slakter til en annen, og der inntjening ofte går på bekostning av kvalitet og ærlighet.

for øvrig er det svært vanskelig for oss å uttale oss om produkter sertifisert av andre organer enn IRN, da vi ikke kjenner detaljene i deres standarder.

Wasalam
M. Azhar
Godkjent av Imam Najeeb-ur-Rehman Naz

 

 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3