Fortvilet i puberteten

Spørsmål:

Jeg lurer på en ting. nesten alt muligner haram. kino haram, musikk haram, Kjærste haram, overnatting haram, venner av motsatte kjønn haram, Onani haram, ikke ha respekt for foreldre haram, Spise svin haram, ha på shorst eller nakenhet klær haram, hva er halal da? Nesten alt det gøye som for.eks høre på musikk se på film svømme spise mat fra mcdonalds er haram. ja hva av det gøye blir igjen som er halal da? jeg beklager virkelig at jeg er streng nå og jeg mener ikke å klage over allah. Vår aller høyeste herre. Jeg elsker han og tror på han og hans sende bud Muhammed (fred være med han) jeg håper virkelig at der forstår følsene mine. Siden jeg bare er 13 år. Og er dum og forstår ingenting. jeg for tårer av å skrive alt det her jeg uten grunn.

håper på en tydelig svar. takk på forhånd  

Svar:

 

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

For det første syns jeg ikke at du skal tro at du er dum, for det er du ikke. Det er lov å stille spørsmål, akkurat slik du gjør og vi setter pris på at du har henvendt deg til oss.

Du skriver selv at du tror på Allah og Hans sendebud, profeten Mohammed (fred være med ham). Du skriver også at du elsker både Allah og profeten (fred være med ham). Når du sier det, bør du alltid huske på at det innebærer at du også følger Allahs budskap. Enkelte ting tillates ikke av Allah, fordi menneskets eget beste. De aktivitetene du nevner høres sikkert veldig spennende ut for deg her og nå, men etter hvert som tiden går, vil du forstå mer og mer og kanskje endre perspektiv. De forblir da kanskje ikke var så spennende likevel. Hva vil du egentlig oppnå med disse aktivitetene? Og hva lærer du av dem? 

Samtidig er det viktig å huske på at livet er for kort til å sløse bort. En dag er vi ferdig med denne delen av livet og skal fortsette reisen videre. Reisen til det evige liv. Allah har lovet i Koranen at de som hører på Ham og følger islam kommer til paradiset: «Gud har lovet de troende, menn og kvinner, paradisets haver, hvor bekker sildrer, og der skal de være og bli, herlige boliger i Edens haver. Og Guds velbehag, er større enn alt. Dette er den store seier» (9:72). I et annet vers sier Allah: «Deres lønn er tilgivelse fra Herren, og paradisets haver, hvor bekker sildrer. Her skal de være og bli. Hvilken herlig lønn for dem som strever!» (3:136). Flere steder i Koranen nevner Allah paradiset. Men det er vanskelig for oss mennesker å tenke så langt og virkelig innbefatte hva vi holder på å tape. Spise på Mc Donalds kan ikke sammenlignes med det du får i paradiset. Så hvorfor sløse bort våre handlinger på unødvendige forhold på denne jorda? Det gir deg kun midlertidig glede og så er det over. Men om du har tålmodighet og strever for å komme nær Allah med dine handlinger, vil Allah gi deg det han lover i Koranen. Husk det tar tid, men man skal aldri gi opp!

Når dette er sagt er det mange fine aktiviteter, som du kan delta på. Du kan for eksempel dra på svømming kun for jenter, du kan delta i naturaktiviteter med familie og venner, du kan være med i aktiviteter som moskeer arrangerer (WIM har åpen dag en gang i måneden for kun jenter), du kan planlegge noe gøy med din familie for eksempel en grilltur osv. Det er mye du kan gjøre, selv om du er muslim. Det er bare å være kreativ. 

Du skriver at du satt med tårer, da du skrev denne e-posten. Neste gang du blir fortvilet, be til Allah. Be ham vise deg den rette veien og gi deg enda sterkere tro. Allah hører på våre bønner. 

Wassalam
Jawaria T.

Godkjent av
Najeeb ur Rehman Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3