Konsentrasjon under bønn

Spørsmål:

Assalam-a-lekum!

Nâr jeg ber/leser salat sâ gâr tankene mine vekk fra namaz, Jeg forôker sâ godt jeg kan â fôlge med, men det er vanskelig â styre hjernen, vennligst gi meg noen råd.


Svar:

Assalamu alaikum,


Takk for din henvendelse.

Det er ikke veldig uvanlig å miste konsentrasjonen under bønnen og at tankene farer vekk. Det sies ofte at ens spirituelle tilstand er målbar gjennom konstenstrasjonen under bønn. Altså er ikke innsatsen under bønnen det eneste som bidrar til økt konsentrasjon. Man må konstant strebe etter å få bukt med de handlinger som strider med Profetens (fred være med ham) Sunnah, samtidig som å ta til seg det gode Allah og Hans profet (fred være med ham) har anmodet oss. Jo mer man sloss mot sitt ego, med Allahs velbehag som formål, jo mer tilstedeværlelse vil man oppleve i bønnen. For å svare konkret på ditt spøsmål, kan følgende være til hjelp (inshAllah):

- Man bør lære seg betydningen av hele teksten slik at man forstår alt man leser under bønnen. På denne måten vil man kunne konsentrere seg om innholdet av bønnen og få vekk andre tanker.

- Man må ha det klart for seg at man står foran Allah Ta'ala, som ser og hører alt som blir gjort og sagt. Under bønnen snakker du på en måte direkte til din Gud, Allah Ta'ala. Og det er en svært upassende oppførsel å snakke til noen uten å tenke over hva som blir sagt.

- Det kan være til hjelp å bli kvitt ting som kan være forstyrrende under bønnen i forkant. Dette går blant annet ut på å spise før man begynner å be om man er sulten, utføre fersk wudu om man føler behov for det, eksempelvis på grunn av luft i magen, behov for urinering og/eller avføring, unngå å be i forstyrrende omgivelser, fullføre, om mulig, jobben/oppgaven man holder på med før man begynner å be, osv.

Og Allah vet best.

Wassalam
Najeeb Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3