Ishtikhara bønnen (bønn for veiledning)

Spørsmål:

Jeg trenger å vite detaljert prosedyre for utførelse av Salat-ul-Istikhara. Jeg er hanafi, hvis det skulle være av betydning.


Bismillah

Wa alaikum assalam,

Istikhara bønnen er veldig enkel: Man ber to rakaat når man måtte ønske, men ikke i tiden hvor det ikke er tillatt å utføre bønn. Deretter resiteres dua for istikhara.

Det er best å resitere før man sover, men det er ikke nødvendig. Man bør legge til side ens egne meninger og oppfattelser om saken og heller vente på et tegn fra Allah eller vente på en indikasjon på hva som bør gjøres. Hvis det er uklart, er det anbefalt å gjenta istikhara bønnen og dua syv ganger. Shaykh Nuh Keller nevnte at jo flere ganger man utfører istikhara bønnen, jo klarere vil svaret bli. Han ber for alt som kan ha betydning, og også for ting man ikke trodde var nødvendig å gjøre istikhara for.

Hvis man kommer opp i situasjoner hvor man ikke har mulighet for å be, bør en forholde seg til dua alene. Det er noe menstruerende kvinner også bør gjøre.

Den store hanafi lærd og hadith ekspert fra Aleppo, Shaykh Abdullah Siraj al-Din nevnte i boka hans angående ærbarheten av bønnen og som blir utført av sufier, inkludert Shaykh al-Akbar Muhiyyuddin ibn al-Arabi (måtte Allah helliggjøre hans hemmelighet), å utføre isthikhara bønnen i starten av dagen, etter soloppgang, slik at Allah kan veilede riktig gjennom hele dagen og holde dem vekk fra å begå synder.

Vi ber Allah å gi oss nyttig kunnskap og suksess for at vår væremåte blir elsket av Han og følge fotsporene til Hans elskede profet Muhammad (fred være med ham).

Oversatt av Javaria T. kilde: sunnipath.com

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3