Forskjell i salah mellom menn og kvinner

Assalam'aleikum,

Jeg lurer på om dere kan forklare  den forskjellenen som ligger i måten menn og kvinner ber på.

Når man er i sajda, hvordan skal tommelen og resten av de fingrene være?

Takk på forhånd

wssalam


 Image

Assalamu alaikum wa rahmatullah,

Takk for din henvendelse.

Bønnen (salah) er en av de viktigste pliktene for muslimske kvinner så godt som for menn. Antall bønner, tidspunktene for bønnene og teksten av bønnen samt forutsetninger for en gyldig bønn, obligatoriske, viktige og anbefalte deler ved bønnen for at den skal være så perfekt som mulig er likt for begge. Det er imidlertid, noen små praktiske forskjeller i utførelsen av bønnen. De er som følger:

1. Takbir al-Tahrimah: Takbir betyr å si Allahu Akbar. Takbir al-Tahrimah er den første takbir man sier for å starte bønnen. En mann reiser hendene sine, vendt mot Makka, opp til øreflippene når han sier denne takbir. En kvinne reiser hendene sine opp til sine skuldre.

2. Qiyam (stående stilling): I qiyam plasserer kvinner hendene sine på brystet (hørye hånd over venstre), mens menn plasserer dem under navlen.

3. Ruku (bøyende stilling): I ruku skal menn prøve å ha ryggen sin horisontal rett, så godt som mulig. Mens kvinnene skal kun bøye seg så mye at de rekker å holde knærne. De skal ikke ha flat rygg.

4. Sajdah (knelende stilling med hodepanna på gulvet): I sajdah skal mennenes lår være oppreist, atskilt både ifra magen og (baksiden av) leggene, føttene loddrett med tærne bøyd og pekende mot Makka, armene hevet ifra gulvet, men i avstand fra kroppen. Kvinner, derimot, utfører sajdah på en måte hvor de er "samlet sammen" med kroppsdelene tett inntil seg. Magen liggende over og i kontakt med lårene, armene på gulvet og inntil kroppen, begge føttene ut mot høyre side.

5. Jalsah og Qa'dah (sittende stilling): Mennene sitter på venstre fot med høyre fot loddrett og fingrene bøyd mot Makka. Kvinnene sitter på sin venstre bakdel og venstre lår med begge føtter stikkende ut mot høyre.

Disse er i hovedsak de praktiske forskjellene mellom en manns- og en kvinnes bønn.

Og Allah vet best.

Wassalam
Najeeb-ur-Rehman Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3