Qurbani

Spørsmål:

 

Assalamu 'alaykum wa rahmtullah, Bror jeg har spørsmål om Qurbani. Det er wajib å utføre qurbani for de som disponerer nisab. Slik som situasjonen er i Norge, jobber mange jenter og de også har nok penger slik at zakat er farz på dem. Spørsmålet er om disse jentene som er ugifte, men baaligh, og bor med foreldrene, må de betale for eget lam? Er det wajib for dem å utføre qurbani av et eget lam (liksom betale til rahma for et lam) eller er det nok med at bare papa gjør det slik som folk vanligvis gjør i Pakistan?På forhånd takk

 


Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

Det er wajib (påkrevd) for enhver voksen som disponerer nisab i qurbani-dagene (f.o.m den 10. t.o.m den 12. dhil-Hijjah) å utføre qurbani uavhengig av om man er gift eller ikke. Du må selv sørge for å få dette utført med dine egne penger.

Om din far skulle få det utført på din vegne, er det nødvendig at han får din tillatelse/ijazat på forhånd. I motsatt fall vil ikke qurbani bli ansett som gyldig. Det samme gjelder om mannen ønsker å utføre qurbani på vegne av sin kone som besitter nisab (Bar-e-Shariat, 2/541).

Og Allah vet best.

Wassalam
Najeeb ur Rehman Naz

Les også: Erstatning for qurbani og Er qurbani obligatorisk 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3