Viktigheten av å ta vare på Koranen

Spørsmål:
Hva er konsekvensene for at en person slutter å bli hafiz ifølge islam?
Og en ting til, jeg syns du er kjemeflink til å svare på spørsmålene, hva er du utdannet som? 

Svar:

Takk for din henvendelse.

Jeg vet dessverre ikke helt hva du konkret mener med "slutter å bli hafiz". Det kan forstås på følgende to måter: At man begynte å lære Koranen utenat (bli hafiz), men sluttet  uten å fullføre. Eller at man var en hafiz, men har nå begynt å glemme litt av det man kunne.

Å lese og lære seg Koranen er en av de mest avholdte handlingene. Profeten (fred være med ham) sa: "Den beste av dere er den som lærer seg Koranen og (så) lærer den bort." (al-Tarhib wa al-Targhib, hadith nr. 2129, 2/303)

Det er derimot svært uheldig og klanderverdig å glemme noe fra Koranen etter å ha festet det til minnet. Det legges stor vekt på å ta vare på det. Profeten (fred være med ham) sa: "Bind dere til denne Koranen, for ved Ham som har Muhammads sjel i Sin hånd, den kan unnslippe fortere enn en kamel fra sitt rep." (Muslim, SSM, 2/272)

Man må derfor gjøre sitt beste for å opprettholde det man kan av Koranen, ved å resitere fra den hver eneste dag. Det står i en hadtith: "Ingen misunnes unntatt to (personer), den ene som fikk "Boken" av Allah og leste den dag og natt, og den andre som fikk rikdom/eiendom av Allah og ga almisser dag og natt." (al-Tarhib wa al-Targhib, hadith nr. 2145, 2/307)

(Takk for oppmuntrende ord om mine svar. Alt det gode og riktige i disse svarene er med Allahs hjelp og velsignelse. Takket og lovet være Ham for det. Eventuelle feil kommer av min egen uvitenhet. Måtte Allah tilgi mine feil, ameen. Jeg er utdannet som imam).

Og Allah vet best.

Wassalam

Najeeb Naz

 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3