Diverse spørsmål om ghusl, neglelakk, osv.

Spørsmål:

 1. En bror spør følgende:
  Han har fått utløsning og gjør ghusl som er farz. Etter at han er ferdig med ghusl så går han og leser namaz. Etter at han er ferdig med salah, så merker han at det kommer 2-3 dråper sperm ut av enden av hans private del. Hva er nå prosedyren? Må han gjøre ghusl på  nytt og så lese namaz igjen ?
 2. En søster spør følgende:
  Er det lov med neglelakk ?
 3. Kan man lese nafl ved sittende stilling selvom man er 100% frisk ?
 4. En bror spør følgende:
  Vil man få straff for qaza namaz ? Det han egentlig tenker på er å droppe salah på jobb og lese alle qaza når han kommer hjem.

 


Svar:

 

 bismilla

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

 1. I dette tilfellet vil han måtte gjøre ghusl på nytt, men fritas fra å be bønnen om igjen. Dette er gjeldende i det tilfellet man dusjer etter en utløsning - uten å sove, urinere, gå litt rundt eller vente til all sæd er uttømt i forkant av ghusl. Hvis derimot en av disse foreligger før ghusl, og det likevel kommer noen dråper av sæd etter ghusl, er det ingen behov for å gjenta ghusl (Maraqi al- Falah, s. 97, Fatawa Rizviyya, 4/196, Kitab al-Fiqh, 1/176).
 2. Neglelakk er tillat så lenge den er fri for all type urene (najas) stoffer. Det problematiske med neglelakk, imidlertid, er at den må fjernes om en påfølgende wudu skal være gyldig. Et av kravene for gyldigheten av wudu er at vannet når fram til neglene, noe som neglelakk forhindrer.
 3. Ja, det er fullt lovlig.
 4. En qada bønns rang er ikke den samme som for en bønn som bes innenfor dens respektive tid. Det er syndig å utsette bønnen uten en gyldig grunn. I de fleste tilfeller er ikke jobb en gyldig grunn, og man må gjøre sitt beste for å få det tilrettelagt for bønnen i arbeidstiden. Unntak kan gjøres for spesielle tilfeller, og det anbefales å rådføre seg med en ’alim i den forbindelse. Om en gyldig grunn foreligger, er det bare å ta igjen den tapte bønnen og be til Allah Ta’ala om tilgivelse (tawbah).

Og Allah Subhanahu wa Ta'ala vet best.

Wassalam
Najeeb Naz

Spørsmål & svar

 • Siste svar
 • Mest leste
 • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3