Erklært talaq

Spørsmål:

Jeg har noen spørsmål som har plaget meg lenge som jeg tenker er greit å få svar på. Hvis en kvinne får talaq mens hun er gravid, er det da talaq eller ikke? Det er så mange delte meninger om det at jeg blir forvirret

Talaq gitt 3 ganger på en gang, er det en talaq eller er alle sjansene brukt opp? Hvis kona sier hun har hørt mannen gi henne 3 talaq og senere sier at hun ikke husker om der var 2 eller 3, hva skal man tro på da? Og om det er gitt talaq bare 2 ganger kan de flytte inn sammen uten å Gjøre nikah på nytt? Er det Gunah for oss å møtes det paret når de endrer så mye på sine versjoner eller skal man tenke at det en sak mellom dem og Allah siden vi ikke var der og ikke har hørt det som har skjedd utenom det kona har fortalt Håper jeg kan få svar på mine spørsmål for dette temaet har plaget meg ganske lenge nå


Svar:

Wa 'alaykom assalam wa rahmat Allah,

Takk for din henvendelse.

1)
Talaq vil bli effektuert selv under svangerskap. Om venteperioden (iddat) til gravide kvinner står det følgende i Koranen: "... Og de gravide kvinner, venteperioden deres er barnets fødsel. ..." (65:4) Dette er et bevis på at talaq blir inntruffet under svangerskap og venteperioden for en slik kvinne vil være over ved fødselen.

2)
Talaq gitt tre ganger regnes som tre uavhengige talaq. Dette gjelder om de blir gitt separat eller samtidig på én gang. Nikah blir annullert umiddelbart etter tre talaq.

3)
Det som er avgjørende i en slik tilfelle er hva mannen sier. Talaq blir effektuert uavhengig av om kvinnen hører mannen ytre det eller ei. Hvis det er gitt trefold talaq, har de ingen mulighet til å være sammen som ektefeller med mindre kvinnen har vært gift og skilt seg med en annen mann. Etter venteperioden kan hun igjen gifte seg med den forrige mannen. Det andre skilsmisset kan derimot ikke være planlagt på forhånd. 

Både i tilfelle én og to talaq er ytret, har ektefellene mulighet til å angre (gjøre ruju) eller gjøre ny nikah, avhengig av om det var talaq raj'i eller bainah. 

4)
Det er uproblematisk for dere å holde kontakt med dette paret.

Wasalam

Najeeb-ur-Rehman Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3