Menstruasjon eller istihadah?

Spørsmål:

salam ( Ramadan kareem )
jeg er en jente på 15 år. jeg har vært litt syk i det siste pga. menstruasjonen min har vart i over 15 dager, pga blod mangel osv. jeg har ikke bedd denne perioden eller fastet . er det haram eller skal jeg ikke be og faste nå siden jeg har blødninger.? jeg pleier ikke å være sånn, det er føste gangen . er veldig redd for at jeg har fått synd for å ikke ha bedd denne perioden eller fastet .


Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

 

Menstruasjonsperioden varer minst i tre dager og maksimalt i ti dager.Utover dette er ikke å anse som rettsgyldig menstruasjon. Altså er kun de første ti dagene å anse som menstruasjon, og fra og med 11. dag må du begynne å faste og be.

Hvis du derimot fra tidligere sykluser vet hvor mange dager den har pleid å vare, så er disse å regne som menstruasjon, og de resterende som istihadah. For eksempel, har du en rutine av å ha menstruasjon i seks dager, mens du har den nå i over ti dager, blir de første seks dagene ansett som menstruasjon og resten istihadah. Hvilket betyr at du må begynne å faste og be fra og med den syvende dagen i dette tilfelle.

"Om blødningen overstiger ti dager og kvinnen har en kjent rutine som er mindre enn ti dager, må hun basere seg på sin rutine. Utover dette er å regne som istihadah" (al-Hidayah: 1/34)

 

 

Og Allah vet best.

Wassalam
Najeeb ur Rehman Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

Jan 29, 2008

Hvordan bes istikhara-bønnen ?

AoA,Jeg har hørt at man skal gjøre istikhara før en viktig avgjørelse. Hvordan gjør man…
Sep 28, 2007

Beskyttelse mot svart magi

Jeg trenger veiledning og råd når det gjelder beskyttelse mot mennesklig svart magi og…
Jun 05, 2008

Er all mat fra havet halal?

Salaam alekumEr alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.noen sier at…

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3