Skilsmisse ved å si "talaq"?

Salaam.

Jeg har et spørsmål vedr. skilsmisse.

I en situasjon der mann og kone er på hver sin jobb og de krangler over telefon. Begge legger på telefonen.  Mannen sier ikke noe skilsmisses ord  til kona, for han ønsker seg ikke å skille seg fra henne egentlig.

Skjer det skilsmisse, hvis mannen sier ordet ''tallaq'' inni seg, etter at han har lagt på telefonen for han er så sur på kona? Mannen tror at det ikke skjer skilsmisse bare ved å si det ordet inni seg.

Skjer det skilsmisse,hvis mannen sier ordet ''tallaq'' høyt når han er helt alene og ingen hører det. Han har heller ikke lyst at noen skal høre det, for han er bare sint akkurat der og da. Mannen tror det ikke skjer skilsmisse hvis kona ikke hører det. Han nevner det heller  ikke til kona  når han har kommet hjem for han ønsker ikke å gi kona skilsmisse og har også glemt at han har sagt det . Begge angrer at de kranglet på telefonen.

Anonym


Svar:

bism

 

I Allahs navn, den mest Barmhjertige, den Nåderike!

Takk for å sende inn spørsmålet.

I ingen av tilfellene beskrevet i spørsmålet blir ekteskapet oppløst. Det er verdt å merke seg at en skilsmisse ikke trer i kraft ved å si "talaq" til en selv – det være muntlig eller skriftlig.

Dessuten forutsetter en gyldig skilsmisse at den sies i en fullstendig setning. F.eks. er følgende formuleringer gyldige: "Jeg gir deg talaq", eller "Jeg har gitt deg talaq". Skilsmisse trer altså ikke i kraft ved å si ordet "talaq" alene, men må forbindes/refereres til ektefellen.

Imam Ahmad Raza Khan (måtte Allah velsigne ham) besvarer et tilsvarende spørsmål i sin berømte fatawa samling på følgende måte: "I dette tilfelle er ikke talaq referert til kona. Om Zaid [mannen] heller ikke hadde det til hensikt i sitt hjerte, fant ikke skilsmissen sted." (Fatawa Rizvia, bind 12, s. 336, Raza Foundation Lahore)

Det du nevner om at skilsmisse ikke skjer hvis kona ikke hører det, er ikke riktig. Talaq inntreffer uansett om hun hører mannen si det eller ikke.

Og Allah vet best.

Najeeb-ur-Rehman Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

Jan 29, 2008

Hvordan bes istikhara-bønnen ?

AoA,Jeg har hørt at man skal gjøre istikhara før en viktig avgjørelse. Hvordan gjør man…
Sep 28, 2007

Beskyttelse mot svart magi

Jeg trenger veiledning og råd når det gjelder beskyttelse mot mennesklig svart magi og…
Jun 05, 2008

Er all mat fra havet halal?

Salaam alekumEr alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.noen sier at…

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3