Forlovelse og vitner

Spørsmål:

....vi har lenge snakket om å forlove oss. Problemet er at jeg ikke vil at mine foreldre skal få vite dette. De aksepterer at vi er sammen, men dem ville aldri hatt noe mer med meg og gjøre hvis jeg hadde fortalt dem at vi skal forlove oss. Jeg vil ikke fortelle mine foreldre at vi skal forlove oss, selvom dem ikke aksepterer alt, så vil jeg ikke miste dem heller - noe jeg gjør hvis jeg forteller dem dette.Vi skal ikke gifte oss enda, men bare forlove oss. Må jeg ha med faren min som vitne, eller kan vi ta noen fra gutten sin familie?Jeg har lest så mye forskjellig, noen steder sies det at man bare trenger to vitner(dette kan være hvem som helst) og at man gjør det i moskeen med en Imam tilstede. Hva er riktig? 


Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

Forlovelse er i prinsippet ikke noe mer enn at en mann og kvinne blir enige om å gifte seg med hverandre. E-posten din tyder på at dere allerede har tatt dette skrittet.

En forlovelse fører heller ikke til noen 
krav om at paret senere gifter seg. Men om dere ønsker likevel å ha en samling av slektninger og/eller bekjente hvor dere erklærer hverandre som forlover, kan dette gjøres uten at foreldrene er tilstedet. Men det anbefales på det sterkeste at de får vite om dette viktige valget ditt før du går videre. Ingen annen enn deg selv vil være tjent med det. Man trenger heller ikke å gjennomføre dette i en moske eller foran en imam.

Det er imidlertid kun under
nikah (vielsen) at det kreves to vitner. Vitnene behøver ikke være fedrene til ektefellene.

Og Allah vet best.

Wassalam
Najeeb ur Rehman Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

Jan 29, 2008

Hvordan bes istikhara-bønnen ?

AoA,Jeg har hørt at man skal gjøre istikhara før en viktig avgjørelse. Hvordan gjør man…
Sep 28, 2007

Beskyttelse mot svart magi

Jeg trenger veiledning og råd når det gjelder beskyttelse mot mennesklig svart magi og…
Jun 05, 2008

Er all mat fra havet halal?

Salaam alekumEr alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.noen sier at…

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3