Å bruke en annens trådløse nettverk

Jeg har et spørsmål angående trådløs internett. Vil det være galt for meg å bruke en annen nettverk uten å fortelle dem? Med dagens trådløse muligheter på bærbare maskiner kan du enkelt koble til en annen trådløse nettverk (hvis de ikke har låst det) uten at dette faktisk i nevneverdig grad går utover eieren. Men vil det likevel være galt ?


Image 

Waleikum assalam wa rahmtaullah,

Jeg håper at du har det bra og er ved din beste helse og ved godt mot. Måtte Allah gi deg det gode og suksess i dette livet og i det neste.

Det lovmessige basisen for dette i Shariah er at en kan ikke gjøre bruk av en annens eiendom uten deres tillatelse. Denne tillatelsen kan bli gitt eksplisitt eller implisitt. I de fleste land er det ikke gitt noen slike implisitte tillatelser for fremmede til å bruke folks private trådløse nettverk. Faktisk så er dette ganske ofte imot loven, og er generelt oppfattet som uetisk slik som studier har vist.

Når det ikke er noen eksplisitt tillatelse til å bruke en annens eiendom er en muslim religiøst forpliktet til å utvise forsiktighet , fordi det er en annens eiendom og det er ikke tillatt å bruke deres eiendom uten eksplisitt eller klar implisitt tillatelse. [al-Bahr al-Ra'iq, 8:209 fra Abu al-Layth al-Samarqandi's 'Uyun al-Masai'l; al-Fatawa al-Hindiyya, 2:290 fra al-Muhit; Ibn Abidin, Radd al-Muhtar, 4:285 ('Illmiyya ed.) fra Sharh al-Wahbaniyya and al-Khaniyya]

Basisen til denne problemstillingen er ordene til Allahs profet (fred være med ham):
"En muslims eiendom er ikke tillatt å ta uten deres tillatelse" [berettet av Ahmad, og andre]

Og Allah alene gir suksess.

Oversatt av Omar T, kilde: sunnipath.com

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

Jan 29, 2008

Hvordan bes istikhara-bønnen ?

AoA,Jeg har hørt at man skal gjøre istikhara før en viktig avgjørelse. Hvordan gjør man…
Sep 28, 2007

Beskyttelse mot svart magi

Jeg trenger veiledning og råd når det gjelder beskyttelse mot mennesklig svart magi og…
Jun 05, 2008

Er all mat fra havet halal?

Salaam alekumEr alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.noen sier at…

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3