Å se en film med nakenhet

Spørsmål:

Vi så en film i en undervisningstime, som inneholdt nakenhet og sex etc. Jeg bøyet hodet ned og så ikke på filmen. Slik jeg kjenner til er dette forbudt i islam. Er det sant? Filmen var ikke viktig. Etter timen fikk jeg beskjed om å vente og læreren tok noen ord med meg. Jeg fortalte han grunnen. Han sa det var tull og hvis dette er sant vil han ha bevis/kilder.


Svar:

Assalamu alaykum

Islam er helt klar når det gjelder nakenhet og se andre ha kjønnslig omgang. Uten tvil så er dette forbudt. Profeten (fred være med ham) sa:

En mann bør ikke se på skjulte deler av en annen mann, og en kvinne bør ikke se på skjulte deler av en annen kvinne. (Tirmidhi fra Abu Sa’id, måtte Allah være til lags med ham)

De lærde har sagt at årsaken for å omtale hadithen med disse ord er for å avvise tanken om at det er tillat for en mann å se en annen manns kropp eller for en kvinne å se på en annen kvinnes kropp. Siden det ikke er tillat, blir det strengt forbudt å se de skjulte deler av det motsatte kjønnet.

Det er berettet i en annen hadith at profeten (fred være med ham) gikk forbi Jarhad al-Aslami i moskeen. Låret hans ble blottstilt. Profeten (fred være med ham) sa: ”Låret er en del (av kroppen) som skal være tildekket” (Sunan al-Tirmidhi).

Det har også blitt berettet at profeten (fred være med ham) så aldri på sin kones private deler, ikke engang under kjønnslig omgang. Selv om det er en lovlig handling, var dette likevel blyghet fra hans side. Derfor kan man si at kjønnslig omgang er en privat handling mellom ektemannen og kona.

Aisha (måtte Allah være til lags med henne) har berettet at profeten (fred være med ham) sa: ”Hvis en kvinne kaster sine klær utenfor rommet til ektemannen (dvs. foran andre enn selve ektemannen), har hun revet bort sløret mellom henne og hennes Herre (dvs. Hun har ødelagt sløret av taqwa som Allah hadde gitt henne) (Sunan al-Tirmidhi)

Det er stor skamløshet og usømmelighet å se seksuelle handlinger på TV (ellers også) og tillate barn å se slike program som en del av såkalt ”sex læring”. Det fører kun til demoralisering.

Måtte Allah beskytte oss.

Wassalam

Oversatt av Javaria T. kilde: sunnipath.com

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

Jan 29, 2008

Hvordan bes istikhara-bønnen ?

AoA,Jeg har hørt at man skal gjøre istikhara før en viktig avgjørelse. Hvordan gjør man…
Sep 28, 2007

Beskyttelse mot svart magi

Jeg trenger veiledning og råd når det gjelder beskyttelse mot mennesklig svart magi og…
Jun 05, 2008

Er all mat fra havet halal?

Salaam alekumEr alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.noen sier at…

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3