Hvem er mehram?

Spørsmål:

Er fosterforeldre/foreldre som har adoptert barnet mehram? Og stesøsken er vel strengt tatt kun mehram om de har blitt ammet av samme mor?


Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

I prinsippet er enhver du ikke kan gifte deg med mehram for deg, og de du kan gifte deg med, ikke-mehram for deg. Men den du velger å gifte deg med, blir også din mehram etter ekteskap. Et vers fra Koranen som nevner noen av de som ikke kan gifte seg med hverandre:

Forbudt for dere er deres mødre, døtre, søstre, tanter, nieser. Videre deres ammer som har diet dere, og deres diesøstre, samt deres svigermødre, og deres fosterdøtre som står under deres formynderskap, og hvis mødre dere har hatt omgang med. Hvis så ikke har funnet sted, rammes dere ikke av skyld. Endelig hustruene til deres kjødelige sønner. Likeledes å ha to søstre på en gang, med mindre så allerede er skjedd. Gud er tilgivende, nåderik. (4:23)

Når det gjelder adopterte barn, blir også de sett på som ikke-mehram etter puberteten. Unntaket er om kvinnen som adopterte ham, også ammet ham innen barnet ble 2 år, da blir han ansett som fostersønn (raza'i beta). Halvsøsken (barn som enten har samme far eller samme mor) er mehram for hverandre uavhengig av om de har blitt ammet av samme mor eller ei.

Og Allah vet best.

Wassalam
Najeeb ur Rehman Naz

 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

Jan 29, 2008

Hvordan bes istikhara-bønnen ?

AoA,Jeg har hørt at man skal gjøre istikhara før en viktig avgjørelse. Hvordan gjør man…
Sep 28, 2007

Beskyttelse mot svart magi

Jeg trenger veiledning og råd når det gjelder beskyttelse mot mennesklig svart magi og…
Jun 05, 2008

Er all mat fra havet halal?

Salaam alekumEr alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.noen sier at…

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3