Spiste bacon ved en feil

Spørsmål:

 

As'salam-o-Alikum

I dag spiste jeg bacon med feil. Det var helt ubevist og jeg viste ikke at fisk som kantinen serverer har (blant andre ting) bacon som topping. Jeg oppdaget det ikke med en gang. Jeg tok et par biter av fisk med topping. Det var da jeg syntes at det er noe rart med topping. Jeg spurte kantinen og de bekreftet at det var bacon. Jeg ble kjempe kvalm av tanken og etter på prøvde å kaste opp flere ganger ved å stykke fingeren opp i halsen men klarte ikke. Hva skal jeg gjøre nå? Er det noe jaziya/bot jeg kan betale? Jeg føler skam og er kjempe redd. Was'salam

 

 


Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

Du har ikke spist bacon bevisst, det skjedde ved feiltakelse og du trenger ikke å  bekymre deg noe mer over det. Det er dog viktig at du viser varsomhet i fremtiden.  Du har prøvd å gjøre det man bør gjøre i en slik tilfelle, og det er å prøve å kaste opp. Dette er insha'Allah nok for at Allah tilgir deg. Det er imidlertid alltid en stor fordel å gi litt sadaqah i situasjoner som denne.

Det er også viktig å understreke at man må unngå å spise på steder som ikke er påpasselige med halal og haram. Det hender at virksomheter blander sammen forskjellige ingredienser uten å tenke over dette. Selv om mang velger å spise kun salat, er det ingen garanti på at det er uten innhold som er forbudt. Derfor er det viktig at man prøver å velge steder som selger alt halal, eller, at man i det minste vet med stor sikkerhet at det man velger å spise er halal.

Måtte Allah gi oss ren og halal rizq og spare oss for det som er haram.

Og Allah vet best. 

 

Wassalam
Najeeb ur Rehman Naz 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

Jan 29, 2008

Hvordan bes istikhara-bønnen ?

AoA,Jeg har hørt at man skal gjøre istikhara før en viktig avgjørelse. Hvordan gjør man…
Sep 28, 2007

Beskyttelse mot svart magi

Jeg trenger veiledning og råd når det gjelder beskyttelse mot mennesklig svart magi og…
Jun 05, 2008

Er all mat fra havet halal?

Salaam alekumEr alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.noen sier at…

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3