Hair extension

Spørsmål:

 

Assalam Aleikum =) Jeg har et spm angående hair extensions. Er det virkelig haram? Hvis ja- hvorfor det? Takk takk for svar på forhånd!


Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

De lærde (fuqaha) strides om hårforlengelse er tillat. Den første gruppen fuqaha går for et kategorisk forbud mot løshår. I følge dette standpunktet kan ingenting bindes til håret. Grunnlaget for kjennelsen er hadith fra Sahih Muslim: "Ifølge Jabir ibn Abdullah kritiserte Allahs sendebud (fred være med ham) kvinner som ville legge noe til hodet (i form av kunstig hår)". (Bok 024, Hadith5305)

Allahs sendebud (Allah velsigne ham og gi ham fred) forbød kunstig hår til og med for kvinner som hadde mistet sitt naturlige hår. Sayyida Aisha (måtte Allah være fornøyd med henne) forteller om en gift, ansari kvinne som etter å ha vært syk mistet håret. Hennes familie og venner ønsket å erstatte håret hennes med falskt hår. De henvendte seg til  Allahs budbringer (Allah velsigne ham og gi ham fred) med problemet som fortalte: "Allah har forbannet en kvinne som setter falskt hår på seg selv eller andre, og også kvinner som ber om å få det transplantert på. "(Sahih al-Bukhari og Sahih Muslim: SSM 6/482)

Flere andre lærde mener imidlertid at forbudet i disse tradisjonene går ut på forbud mot hår fra andre mennesker, uavhengig av kvinner eller menn (Allama Saeedi, Sharh Sahih Muslim: bind 6 side 487)


Det er derfor tillatt å ta bruk av syntetiske hår (laget av ikke-menneskelige materiale), så lenge de ikke stammer fra gris.


Og Allah vet best.

 

Najeeb ur Rehman Naz

 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

Jan 29, 2008

Hvordan bes istikhara-bønnen ?

AoA,Jeg har hørt at man skal gjøre istikhara før en viktig avgjørelse. Hvordan gjør man…
Sep 28, 2007

Beskyttelse mot svart magi

Jeg trenger veiledning og råd når det gjelder beskyttelse mot mennesklig svart magi og…
Jun 05, 2008

Er all mat fra havet halal?

Salaam alekumEr alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.noen sier at…

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3