Gelatin

Spørsmål:

 

hei eg har eit spørsmål . nor eg går i butikken for å kjøpe snop til barna mine er det ogte snop med gelatine i er gelatine haram eller hallal også er det nokon snopar der det står gelatine (svin) er gelatine svin hallal eller haram

 


Svar:

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

Gelatin er som regel laget av dyr som ikke er slaktet i samsvar med halalslakt-lover. Følgelig er det haram (forbudt) å konsumere. Gelatin må altså ikke nødvendigvis være fra svin for å være haram.

Imidlertid kan gelatin også være produsert med ikke-animalske råvarer. Da er det ingen problem å konsumere det.

Les mer om dette ved å trykke her. 

Og Allah vet best.

Wassalam

Najeeb ur Rehman Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

Jan 29, 2008

Hvordan bes istikhara-bønnen ?

AoA,Jeg har hørt at man skal gjøre istikhara før en viktig avgjørelse. Hvordan gjør man…
Sep 28, 2007

Beskyttelse mot svart magi

Jeg trenger veiledning og råd når det gjelder beskyttelse mot mennesklig svart magi og…
Jun 05, 2008

Er all mat fra havet halal?

Salaam alekumEr alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.noen sier at…

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3