Tiltrekkende klær

Spørsmål:

Jeg liker å kle meg godt, jeg liker å se ordentelig ut når jeg forlater huset. Til tider opplever jeg at jeg får ekstra oppmerksomhet fra jenter når jeg er kledd som jeg er. Jeg trives til tider av å vite at jeg ser bra ut og at jenter ser på meg (ønsker å finne en jente slik at jeg kan gifte meg snart), men er det galt av meg å kle meg på en slik måte som tiltrekker jenter? Jeg går på ingen måte kledd i "utfordrende" klær, men jeg går i fine og moderne klær. Burde jeg slutte med det?


Svar:
 
 

Assalamu alaikum,

Takk for din henvendelse.

Det er tillatt å bruke fine og moderne klær selv for å pynte seg med dem.
 
Det står i Koranen: "Dere Adams barn, Vi har gitt dere klær til å dekke deres nakenhet, og til pynt. Men fromhetens drakt er bedre." (7:26)

I en hadith står det: "Allah liker at Hans gaver synes på Hans tjenere." (De rettvises hager (Riyad al-Saliheen) 2008, s. 192)

Bekledningen må imidlertid ikke være i strid med islamske forskrifter. Likeledes må man også unngå takabbur, at en føler seg overlegen, bedre enn andre grunnet ens klesdrakt. Samtidig må man unngå israf, altså ekstravaganse eller overdrivelse. Hensikten med fine klær bør være å vise Allahs velsignelse; ikke å vise sin rikdom eller skape misunnelse blant de med dårligere råd.

Når dette er sagt, er det anbefalt å avstå fra å bruke for fine klær som et tegn på ydmykhet ovenfor Allah, til tross for at man har god råd. Profeten (fred være med ham) sier: "Den som avstår fra å bry seg om klær i ydmykhet for Allah, selv om han hadde anledning til å bry seg om dem, vil Allah kalle frem på dommedag foran all skapningen, slik at han kan velge hvilken troens kappe han ønsker å bære." (ibid, s. 191)
 
Tatt dette i betraktning er det ikke passende å bruke for fine klær til å med den hensikt å tiltrekke det motsatte kjønn. Det finnes andre lovlige og mer passende måter til å skaffe seg en passende ektefelle på.

Og Allah vet best.

Najeeb Naz

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

Jan 29, 2008

Hvordan bes istikhara-bønnen ?

AoA,Jeg har hørt at man skal gjøre istikhara før en viktig avgjørelse. Hvordan gjør man…
Sep 28, 2007

Beskyttelse mot svart magi

Jeg trenger veiledning og råd når det gjelder beskyttelse mot mennesklig svart magi og…
Jun 05, 2008

Er all mat fra havet halal?

Salaam alekumEr alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.noen sier at…

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3