Viktigheten av godt selskap

Spørsmål:

 

Jeg er en mann på 30 år, som bor i Midtøsten. Jeg ber fem ganger om dagen og leser Koranen regelmessig. Jeg har sterk tro på Allah, mest fordi Han har hjulpet meg gjennom vanskelige situasjoner. Denne troen blir sterkere og sterkere. 

Jeg fridde til en jente som avviste meg og også vennskapet mitt. Denne dagen dro jeg ut med en muslimsk venn, som pleier å drikke. Jeg var helt oppgitt, fordi dette var 10. gang det hadde gått galt. Allah vet best hva Han vil meg. Vennen min tvang meg til å ta et par glass alkoholholdige drikker. Han mente at det ikke var noe galt i å gjøre dette. Tidligere har jeg drukket kun fire ganger, etter fylte 18 år. Dette har skjedd alle de gangene det har gått galt rundt kjærlighetslivet mitt. Alle disse gangene har vennene mine påvirket meg til å drikke litt.

 


Svar:
 
I Allahs navn, den mest Medlidende, den Nåderike.

Å innta alkohol og begå utukt er to av de største syndene (al-kabair) blant flere andre synder. Derfor må man alltid passe på ikke engang å komme nær slike synder.

Bruk av rusmidler (uansett mengde) er totalt forbudt (haram). Det som ble sagt av vennen din; at inntak av mindre mengde alkohol er uproblematisk, er fullstendig ukorrekt. 

Inntak av alkohol fører til at en person lett begår andre synder, akkurat slik det skjedde med dere. 

Allahs sendebud (måtte Allah velsigne ham og gi ham fred) har sagt:

Avstå fra å konsumere alkohol, da det er nøkkelen til all ondt. (Mustadrak of al-Hakim)

Det blir fortalt at en person ble invitert til å knele foran avguder, men han nektet. Deretter ble han bedt om å drepe noen, men han nektet. Så ble han bedt om å begå utroskap, men han nektet også dette. Tilslutt ble han bedt om å drikke alkohol og det gjorde han. Det førte til at han begikk alle de andre handlingene, som han først hadde unngått.

Utroskap og utukt (zina) er også en av de største synder. Allah har befalt oss å ikke komme nær utukt eller noe som kan føre til dette. Det som ble sagt av vennen din til deg at ved å bruke kondom er utukt greit, er absolutt galt. Utroskap (zina) er utroskap uavhengig av om du gjør det med eller uten kondom.

Det du trenger å gjøre er følgende:
For det første må du unngå denne (såkalte) vennen din. Du trenger å finne et godt selskap å ferdes i; selskapet til de lærde og de gudsfryktige. Selskap med gode mennesker vil gjøre deg til et bedre menneske. Selskap med dårlige mennesker vil gjøre deg til et dårlig menneske. Du bør også ta kontakt med de lokale religiøse ledere, som kan veilede vennen din. Men du bør ikke veilede han selv, fordi det kan være et knep fra Shaytan. Du kan lett bli påvirket av vennen din igjen. 

For det andre, trenger du å vende deg til Allah den Høyeste og søke om Hans tilgivelse. Oppriktig anger for dine to synder vil nok føre til at Allah helt sikkert tilgir deg, for Han sier:

”Dere som tror, vend dere mot Gud i oppriktig bot! ” (66:8)

Allahs sendebud (måtte Allah velsigne ham og gi ham fred) sa: 

En som angrer for sine synder, er identisk med en som aldri har syndet. (Sunan Ibn Majah, no. 3240)

Forutsetninger for oppriktig anger har blitt nevnt flere ganger i tidligere poster, som er følgende:
1. Forlate synden umiddelbart.
2. Være angerfull for en begått synd.
3. Det må være en besluttsomhet og en absolutt intensjonen må om ikke å returnere tilbake til synden.

Så om du angrer oppriktig til Allah den Høyeste vil du bli sett for å være identisk med en som aldri har begått en eneste synd.

Det er også anbefalt å gi noe i veldedighet. 

Det er ikke et krav for å få ens synder tilgitt at en mottar den juridiske straffen (hadd) for utukt.

For det første er man ikke nødt til å tilstå utukt eller avsløre ens synder til noen på et generelt grunnlag. En kan holde synden skjult og en trenger ikke å fortelle det til den islamske dommeren. Å angre til Allah den Allmektige vil være tilstrekkelig. 

For det andre, de islamske lovbestemte straffer (hudud) blir kun praktisert i islamske stater (dar al-islam). Siden landet ditt ikke praktiserer islamske lover, er det ikke ingen grunn til å tilstå og ta imot den lovbestemte straffen for utukt. 

Konklusjon blir at du angrer oppriktig til Allah, gir noe i veldedighet og er i selskap med gode og fromme mennesker, og unngår folk som vil lede deg i synd.

Måtte Allah den Høyeste tilgi alle våre svakheter og synder, Ameen.

Og Allah vet best
Oversatt av Javaria T.
Kilde: sunnipath.com 

 

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

Jan 29, 2008

Hvordan bes istikhara-bønnen ?

AoA,Jeg har hørt at man skal gjøre istikhara før en viktig avgjørelse. Hvordan gjør man…
Sep 28, 2007

Beskyttelse mot svart magi

Jeg trenger veiledning og råd når det gjelder beskyttelse mot mennesklig svart magi og…
Jun 05, 2008

Er all mat fra havet halal?

Salaam alekumEr alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.noen sier at…

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3