Viktigheten av godt selskap

Spørsmål:

Jeg er en mann på 30 år som bor i Midtøsten. Jeg ber fem ganger om dagen og leser Koranen regelmessig. Jeg har sterk tro på Allah, mest fordi Han har hjulpet meg gjennom vanskelige situasjoner. Denne troen blir sterkere og sterkere.

Jeg fridde til en jente som avviste meg og vennskapet mitt. Samme dagen dro jeg ut med en muslimsk venn, som pleier å drikke. Jeg var helt oppgitt, fordi dette var 10. gang det gikk galt. Allah vet best hva Han vil ha ut av livet mitt. Vennen min tvang meg til å ta et par slurker av alkoholholdige drikker. Han mente at det ikke var noe galt i å gjøre det. Tidligere har jeg drukket kun fire ganger, etter å ha fylt 18 år. Dette har skjedd alle de gangene det gikk galt i kjærlighetslivet. Alle gangene har vennene mine fått meg til å drikke litt.

 


Svar:

 bismilla

I Allahs navn, den mest Barmhjertige, den Nåderike.

Å innta alkohol og begå utukt er to av de største groteske handlingene (al-kabair) blant de forskjellige syndene. Av den grunn må man gjøre sitt ytterste for selv ikke å komme nær dem.

Bruk av rusmidler (uansett mengde) er totalt forbudt (haram). Det som ble sagt til deg av vennen din om at inntak av mindre alkoholmengde er greit, er totalt ukorrekt.

Dessuten fører inntak av alkohol til at en person lett begår andre synder, akkurat slik som skjedde med dere.

Allahs sendebud (måtte Allah velsigne ham og gi ham fred) har sagt:

"Avstå fra å konsumere alkohol, da det er nøkkelen til all djevelskap." (Mustadrak av al-Hakim)

Det blir fortalt at en person var invitert til å knele for avguder, men han nektet. Deretter ble han bedt om å drepe noen, men han nektet. Så ble han bedt om å begå utroskap, men han nektet. Til slutt ble han bedt om å drikke alkohol, og det gjorde ham. Dette førte til at han deretter begikk alle de andre handlingene også.

Utroskap og utukt (zina) er store synder. Allah har beordret oss til ikke engang å gå nær utukt eller noe som fører til det. Det som ble sagt av vennen din til deg om at bruk av kondom ved utøvelse av utukt er greit, er totalt ukorrekt. Utroskap (zina) er utroskap om det utføres med kondom eller ikke.

Det du trenger å gjøre er følgende:
For det første må du unngå denne (såkalte) vennen din. Du trenger å finne et godt selskap - selskapet av de lærde og de gudsfryktige. Selskap med gode mennesker vil gjøre deg til et bedre menneske, og selskap med dårlige mennesker vil gjøre deg til et dårlig menneske. Du bør også ta kontakt med lokale religiøse ledere som kan veilede vennen din. Men du bør ikke veilede ham selv, fordi det kan være et knep fra Shaytan. Du kan lett bli påvirket av vennen din igjen.

For det andre, trenger du å vende deg til Allah den Høyeste og søke om Hans tilgivelse. Vær angerfull for dine to synder, og visselig vil Allah tilgi deg. Han sier:

 ”Dere som tror, vend dere mot Gud i oppriktig bot!” (66:8)

Allahs sendebud (måtte Allah velsigne ham og gi ham fred) sa: "En som angrer for sine synder, er identisk med en som aldri har syndet." (Sunan Ibn Majah, no. 3240)

Forutsetningene for oppriktig anger har blitt nevnt flere ganger i tidligere poster, og er følgende:

  1.  Forlate synden umiddelbart.
  2. Være angerfull for en begått synd.
  3. Være bestemt i sin intensjon om ikke å returnere tilbake til synden.

Det er også anbefalt å gi noe i veldedighet.

Tilgivelse av en synd innebærer ikke nødvendgvis å måtte vedta straffen for den begåtte ugjerningen.

For det første er man ikke forpliktet til å tilstå utukt eller avsløre ens synder til andre. En kan holde synden skjult og trenger ikke å informere om den til den islamske dommeren. Å angre til Allah, den Allmektige, vil være tilstrekkelig. For det andre blir islamske lovbestemte straffer (hudud) kun praktisert i islamske land (dar al-islam). Siden landet ditt ikke praktiserer islamske lover, er det ikke nødvendig å vedta den lovbestemte straffen for utukt.

Konklusjonen blir dermed at du bør angre oppriktig til Allah, gi noe i veldedighet og være i selskap med gode og fromme mennesker, samt unngå folk som vil føre deg til begåelse av synd.

Måtte Allah den Høyeste tilgi alle våre svakheter og synder. Ameen.

Og Allah vet best.

Oversatt av: Javaria T., kilde sunnipath.com

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

Jan 29, 2008

Hvordan bes istikhara-bønnen ?

AoA,Jeg har hørt at man skal gjøre istikhara før en viktig avgjørelse. Hvordan gjør man…
Sep 28, 2007

Beskyttelse mot svart magi

Jeg trenger veiledning og råd når det gjelder beskyttelse mot mennesklig svart magi og…
Jun 05, 2008

Er all mat fra havet halal?

Salaam alekumEr alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.noen sier at…

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3