Er all mat fra havet halal?

Salaam alekum

Er alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.
noen sier at man kan spise alt i havet fordi det er halal og noen sier det er bare fisk som er halal i havet.Er litt forvirret nå.


Bismillah 

 

Assalamo 'alaykom wa rahmatAllah bror Naeem

Takk for din henvendelse.

Det er riktig som du har hørt at det er forskjellige meninger blant de lærde om hva som er tillatt å konsumere fra havet. Dette er et spørsmål som berører islams rettsvitenskap og de fire etablerte lovskolene i Islam. Ifølge Imam Shafi'i er all mat fra havet tillatt. Men ifølge Imam Abu Hanifa (som vi er etterfølgere av) er alt utenom fisk ulovlig å konsumere. (al-Fatawa al-Hindiyyah)

Det er en diskusjon rundt dette, og begge parter har sterke argumenter på hver sin side. Dermed må muslimer respektere disse meningsforskjellene, og ikke lage konflikter ut av dette.

Hva angår reker, foreligger det en prinsipiell uenighet blant de hanafi lærde. Spørsmålet er om reker går under kategorien fisk. Ifølge Alahazrat Imam Ahmed Raza Barlevi (måtte Allah bevare ham), anses store reker (scampi) å tilhøre denne kategorien, og dermed tillatt å konsumere. Mindre reker, er ifølge imamen, derimot mislikt å spise (j.fr Sharh Sahih Muslim, bind 6, s. 84-85). Andre hanafi lærde er av den mening at reker eller scampi ikke er å anse som fisk, og dermed ulovlig å konsumere. Vi gir i den anledning kjennelsen til Alahazrat preferanse.

Og Allah vet best.

Wasalaam
Najeeb-ur-Rehman Naz & M. Azhar

Spørsmål & svar

  • Siste svar
  • Mest leste
  • Høyest rangert

See all..

Jan 29, 2008

Hvordan bes istikhara-bønnen ?

AoA,Jeg har hørt at man skal gjøre istikhara før en viktig avgjørelse. Hvordan gjør man…
Sep 28, 2007

Beskyttelse mot svart magi

Jeg trenger veiledning og råd når det gjelder beskyttelse mot mennesklig svart magi og…
Jun 05, 2008

Er all mat fra havet halal?

Salaam alekumEr alt i havet halal?for eks,hval,krabbe,cahmpi,reker,blåkjell.noen sier at…

See all..

See all..

София plus.google.com/102831918332158008841 EMSIEN-3